Treceți la conținutul principal

Usor versus greu

De ce oare ne place atat de mult uneori sa ne fie greu? sa obtinem greu? sa ne zbatem? sa transpiram? sa ne chinuim? sa ne incapatanam?Eu am avut mult timp aceasta falsa prejudecata ca banii se castiga greu, prin munca grea, ca lucrurile se obtin greu, prin efort sustinut, ca nimic nu pica asa... din ceruri. Ca in General e nevoie sa te chinui ca sa simti ca ai facut ceva. 

Am reusit din fericire sa ma descotorosesc de aceasta prejudecata si mi-am dat seama ca atunci cand suntem in deplina armonie lucrurile se intampla foarte usor si de la sine, aproape ca nu simtim, iar cand ne dam seama de ce anume tocmai s-a implinit ne miram de cat de frumos am trecut prin aceasta experienta. Parca am fost ghidati, tinuti de mana tot parcursul si usile s-au deschis in fata nostra si oamenii ne-au primit si am primit raspunsuri pozitive.

Cred ca postarea mea este foarte influentata de o experienta pe care am trait-o ieri cand am reusit sa primesc un stagiu de practica. Ideea mi-a venit din mai multe surse, au aparut oamenii care m-au sustinut, raspunsurile pozitive, in decurs de cateva zile dorinta fiind deja implinita, exact asa cum mi-am dorit in conditiile in care mi-am dorit. Asadar, in primul rand, mi-am dorit si am fost explicita. Apoi au aparut cadrul, oamenii si resursele. In circa o saptamana dorinta s-a materializat. :)


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Rade de noi

Mi s-a intamplat de multe ori sa fiu prinsa in supararea mea. Sa vin acasa, absenta, cu capul aglomerat de ganduri, sa intru in baie si sa dau drumul la apa ca sa ma spal pe maini si asa cum eram eu concentrata sa ma stropesc direct in fata cu sapun. Moment in care s-au despartit norii de deasupra mea, am inceput sa rad si sa imi dau seama ca nu ma ajuta cu nimic faptul ca stau incruntata si suparata. Maine viata o sa rada iar de noi stropindu-ne in fata cu ceva! :))


Universul are grija sa primim cat putem duce. Si se pare ca de fiecare data cand primim "teme" tot mai grele de rezolvat fac parte din planul nostru de evolutie. Mai greu este sa le vedem de fiecare data cu detasare si ca pe o binecuvantare (mai ales cand este vorba de boala, griji financiare, probleme de familie, pierderi etc) si sa ne amintim ca vor conta mai tarziu si ca sunt de fapt oportunitati de a invata.


In loc de concluzie, va invit la ras! Este verificat, de fiecare data cand sunt intr-o cearta sau in…

Viata

Imi amintesc de perioada adolescentei si "grijile" pe care le aveam. Un examen, un cos iesit pe fata fix inainte de intalnire, o cearta cu parintii pe tema banilor de buzunar sau de spatiul privat... Au trecut anii si imi vine sa rad in hohote cand ma gandesc. Uneori imi vine sa pling in hohote cand imi dau seama ca lumea adultilor nu este mereu la fel de amuzanta cum este cea a copiilor. Asa imi vine uneori sa ma intorc la scoala, sa fiu copil, sa-mi faca buni o supa cu galusti buna si sa ma lase in camera mea cu o carte in mana sa o tocesc... 

Cand eram copil cred ca mi-am imaginat viata in nenumarate feluri. Nu stiu cat la suta din imaginatia mea a devenit si realitate. Uneori viata m-a surprins in cele mai minunate feluri, alteori m-a izbit si trezit la realitate cu o galeata de apa rece, ca pana la urma de fiecare data sa se indure de mine si sa-mi ia capul in maini, m-a iertat precum o mama si mi-a dat putere sa merg mai departe.

Pablo Picasso spunea asa de frumos “The o…

Maternitate