Treceți la conținutul principal
"Intr-o maniera spirituala, se spune despre creatie ca este un joc perpetuu al opozitiilor - bine si rau, lumina contra intuneric, ordine contra haos. Totusi, piesa de teatru suprema pune in scena opozitia dintre iluzie si realitate. Nimeni nu se trezeste avand in minte gandul ca urmeaza o zi buna, in care poate trai in iluzie. Presupunem ca realitatea noastra personala e reala si de aceea e derutant sa ne dam seama ca tot ce vedem, auzim, atingem, gustam si mirosim ar putea fi, mai degraba, o iluzie... (...) Daca doriti sa duceti o viata bazata pe realitate, faptul ca lumea fizica este o iluzie nu poate fi considerata o simpla curiozitate, pe care s-o ignorati in timp ce va vedeti de programul si de stilul de viata obisnuite. (...)
Intreaga problema a iluziei versus realitate trebuie sa devina personala daca vreti sa fiti liberi. Primul pas este un moment de deziluzie. Va dati la o parte si recunoasteti fundamentul propriei existente."_Deepak Chopra
Avand asta in minte, daca va uitati si la Inception (http://www.imdb.com/title/tt1375666/synopsis)in aceeasi zi...:)) iese BOOM!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Rade de noi

Mi s-a intamplat de multe ori sa fiu prinsa in supararea mea. Sa vin acasa, absenta, cu capul aglomerat de ganduri, sa intru in baie si sa dau drumul la apa ca sa ma spal pe maini si asa cum eram eu concentrata sa ma stropesc direct in fata cu sapun. Moment in care s-au despartit norii de deasupra mea, am inceput sa rad si sa imi dau seama ca nu ma ajuta cu nimic faptul ca stau incruntata si suparata. Maine viata o sa rada iar de noi stropindu-ne in fata cu ceva! :))


Universul are grija sa primim cat putem duce. Si se pare ca de fiecare data cand primim "teme" tot mai grele de rezolvat fac parte din planul nostru de evolutie. Mai greu este sa le vedem de fiecare data cu detasare si ca pe o binecuvantare (mai ales cand este vorba de boala, griji financiare, probleme de familie, pierderi etc) si sa ne amintim ca vor conta mai tarziu si ca sunt de fapt oportunitati de a invata.


In loc de concluzie, va invit la ras! Este verificat, de fiecare data cand sunt intr-o cearta sau in…

Viata

Imi amintesc de perioada adolescentei si "grijile" pe care le aveam. Un examen, un cos iesit pe fata fix inainte de intalnire, o cearta cu parintii pe tema banilor de buzunar sau de spatiul privat... Au trecut anii si imi vine sa rad in hohote cand ma gandesc. Uneori imi vine sa pling in hohote cand imi dau seama ca lumea adultilor nu este mereu la fel de amuzanta cum este cea a copiilor. Asa imi vine uneori sa ma intorc la scoala, sa fiu copil, sa-mi faca buni o supa cu galusti buna si sa ma lase in camera mea cu o carte in mana sa o tocesc... 

Cand eram copil cred ca mi-am imaginat viata in nenumarate feluri. Nu stiu cat la suta din imaginatia mea a devenit si realitate. Uneori viata m-a surprins in cele mai minunate feluri, alteori m-a izbit si trezit la realitate cu o galeata de apa rece, ca pana la urma de fiecare data sa se indure de mine si sa-mi ia capul in maini, m-a iertat precum o mama si mi-a dat putere sa merg mai departe.

Pablo Picasso spunea asa de frumos “The o…

Maternitate