Treceți la conținutul principal
A ramas inca un mister modul in care atribuim greutate si importanta lucrurilor. Mi-a spus cineva la un moment dat ca un copil te ajuta sa faci o selectie mult mai rapida. "Acte? Bani? Manageri nervosi?... Nimic din toate acestea nu mai conteaza cand trebuie sa mergi la medic cu copilul sau are serbare la gradinita..."
Am pornit aceasta postare inspirata de zilele frumoase in care oferi si ti se ofera, in care te incarci din bucuria altora, in care te bucuri de tot ce ti se intampla in ziua respectiva, dar si de zilele in care ti se rupe filmul dupa un proiect dificil la job sau o discutie artagoasa cu cineva... sau un drum la Casa de Asigurari de Sanatate. Asadar CUM atribuim greutate si importanta lucrurilor??!

Pe parcursul timpului cu siguranta fiecare isi construieste o rigla, un instrument cu care masoara aceste evenimente si decide daca investeste in ele energie sau nu, isi pierde mintile cu functionarii publici sau nu, plange dupa fiecare zi de lucru sau nu, se bucura de cei dragi si de rasarit sau nu...
 Sar de la una la alta, insa mi-a venit in minte un prieten drag care spune constant ca "se pune la loc". Imi si imaginez cum ajungem aici intregi, completi si pe parcursul timpului ne pierdem una, alta pe drum, prin relatii, tari straine, diverse experiente, mai si punem tot felul de spoieli pe noi, invatam reguli si proceduri, ne formam obiceiuri, prejudecati, pareri si principii si vine un moment in care sochezi lumea cu decizile tale. Este de fapt un simplu moment de luciditate, ca sa nu ii spun sinceritate cu tine insuti : )
 

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Rade de noi

Mi s-a intamplat de multe ori sa fiu prinsa in supararea mea. Sa vin acasa, absenta, cu capul aglomerat de ganduri, sa intru in baie si sa dau drumul la apa ca sa ma spal pe maini si asa cum eram eu concentrata sa ma stropesc direct in fata cu sapun. Moment in care s-au despartit norii de deasupra mea, am inceput sa rad si sa imi dau seama ca nu ma ajuta cu nimic faptul ca stau incruntata si suparata. Maine viata o sa rada iar de noi stropindu-ne in fata cu ceva! :))


Universul are grija sa primim cat putem duce. Si se pare ca de fiecare data cand primim "teme" tot mai grele de rezolvat fac parte din planul nostru de evolutie. Mai greu este sa le vedem de fiecare data cu detasare si ca pe o binecuvantare (mai ales cand este vorba de boala, griji financiare, probleme de familie, pierderi etc) si sa ne amintim ca vor conta mai tarziu si ca sunt de fapt oportunitati de a invata.


In loc de concluzie, va invit la ras! Este verificat, de fiecare data cand sunt intr-o cearta sau in…

Viata

Imi amintesc de perioada adolescentei si "grijile" pe care le aveam. Un examen, un cos iesit pe fata fix inainte de intalnire, o cearta cu parintii pe tema banilor de buzunar sau de spatiul privat... Au trecut anii si imi vine sa rad in hohote cand ma gandesc. Uneori imi vine sa pling in hohote cand imi dau seama ca lumea adultilor nu este mereu la fel de amuzanta cum este cea a copiilor. Asa imi vine uneori sa ma intorc la scoala, sa fiu copil, sa-mi faca buni o supa cu galusti buna si sa ma lase in camera mea cu o carte in mana sa o tocesc... 

Cand eram copil cred ca mi-am imaginat viata in nenumarate feluri. Nu stiu cat la suta din imaginatia mea a devenit si realitate. Uneori viata m-a surprins in cele mai minunate feluri, alteori m-a izbit si trezit la realitate cu o galeata de apa rece, ca pana la urma de fiecare data sa se indure de mine si sa-mi ia capul in maini, m-a iertat precum o mama si mi-a dat putere sa merg mai departe.

Pablo Picasso spunea asa de frumos “The o…

Maternitate