Treceți la conținutul principal
"si daca spun DA e de fapt NU!", "si daca eu ti-am zis sa le arunci tu chiar m-ai crezut si le-ai aruncat??", "si daca zic ca vreau poate ca o fac doar pentru tine".. si ...si...si..."as vrea sa te simt mai hotarat asa, dar sa stii ca mie nu imi place sa ma simt presata"... va suna cunoscut? MINUNATE SUNTEM NOI FEMEILE!!!! Incep aceasta saptamana inchinand o oda femeilor! Tuturor femeilor din aceasta lume, care la aceasta ora, 9.00 in Austria cand se deschid shopurile, isi cumpara minunate rochite vaporoase, care isi alapteaza bebelusii intr-un alt colt de lume, care macina graul pentru a face faina din care vor coace painea, care alearga pentru o silueta mai frumoasa, care au incheiat deja programul de lucru inceput la ora 2.30 AM, care se gandesc cum vor colora urmatoarele margele, care imortalizeaza momente de viata cu noul lor aparat de fotografiat, care danseaza tango cu iubitul in bucatarie, care acum se trezesc langa un barbat si nu stiu exact cum au ajuns acolo :)), care se gandesc cu o ceasca de cafea langa la noua campanie de marketing, care se indreapta cu mainile curate catre urmatorul pacient, care isi privesc nepotii cum fac primii pasi, care iti tin barbatul de mana inainte sa plece dincolo... V-am avut pe toate in minte, minunatelor femei din viata mea, prietene, rude, cunoscute si pentru ca stiu ca lui Cartarescu i-a iesit mult mai bine, poate pentru ca este barbat, va dedic un scurt pasaj din "De ce iubim femeile":

“De ce iubim femeile
Pentru ca le zambesc tuturor copiilor mici care trec pe langa ele. Pentru ca merg pe strada drepte, cu capul sus, cu umerii trasi inapoi si nu raspund privirii tale cand le fixezi ca un maniac. Pnetru ca-ti spun exact atunci cand te iubesc mai putin, ca un fel de compensatie. Pentru ca scriu fie extrem de delicat, colectionand mici observatii si schitand subtile nuante psihologice, fie brutal si scatologic ca nu cumva sa fie suspectate de literatura feminina. Pentru ca sunt extrordinare cititoare, pentru care se scriu trei sferturi din poezia si proza lumii. Pentru ca din ele-am iesit si-n ele ne-ntoarcem, si mintea noastra se roteste ca o planeta greoaie, mereu si mereu, numai in jurul lor.” 


  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Este pentru prima data cand traiesc intr-un oras in care am tot felul de experiente cu natura :))) Dimineata, pe la 5 asa cand unii dintre noi pornim deja catre job, in majoritatea zilelor, luna este maaaaaare si frumoasa; intr-o dimineata am fost intampinata de o brascuta care sarea pe trotuar, in alta de un iepure care trecea strada, uneori cand imi pregatesc ceaiul vad din bucatarie veverite care se catara in copaci... Apoi in apropierea jobului este un raulet pe care mai vezi din cand in cand plutind o rata :)) Apoi toti copacii astia care parca au explodat!!!!! flori albe, roz, rosii, magnolii, flori de primavara.... Am momente mai ales cand conduc catre o anumita parte a orasului, renumita pentru zona verde, cand simt ca ma ia valul si poate pierd volanul furata la propriu de peisaj!!! :)) Iar mai nou am trait experienta gradinaritului! am plantat flori, capsuni, am tuns pentru prima data iarba si ... in general am udat tot ce se poate uda chiar si cand nu e nevoie :)) Atentie! F
Lose Your Job, Find Yourself! - " Dream big - Call it a "blue sky" moment : Make a list of everywhere you'd wa nt to work. Regardless of pre-requisites, catalog the gigs that would "make your heart sing "___http://www.fastcompany.com/3005920/3-steps-getting-awesome-getting-canned Mi-a atras atentia si pentru ca eu insami sunt intr - o reorientare profesionala la cateva sute de grade :)) dar am constatat ca este mai potrivita o insiruire de incercari si aleger i decat blocajul intr -un loc/pos t.
  Sunt foarte mandra de noua colectie :)) primavara-vara de la gradina:) astept cu nerabdare noi aparitii in gradina:) lalele, narise, liliac inflorit si cine stie ce mai apare pe aici :))))