Treceți la conținutul principal

The Secrets Of The Happiest Countries In The World

Sometimes it seems like the world is a scarier place than it used to be, with floods, earthquakes, nuclear meltdowns, and deadly flu viruses popping up like we’re in a planetary game of disaster Whac-a-Mole. And yet the world seems to be a happier place than it was four years ago--at least in some lucky parts of the world.
Global research company Ipsos recently released results from its annual world happiness poll, which talked to 18,687 adults in 24 countries about their happiness. Surprisingly, 77% of people polled in November 2011 said they were "happy," while 22% reported that they were "very happy." In 2007, 20% of people reported that they were very happy.
Some countries are significantly happier than others (happiness is, of course, subjective). Indonesia, India Mexico, and Brazil lead the pack in happiness, while Russia, South Korea, and Hungary are all pretty miserable (see the chart). There are other factors as well: People who are under 25 are most likely to say they’re "very happy"; Latin American countries as a whole have the most "very happy" people; and people with high income and extensive education are also most likely to report being "very happy."
World events certainly play a part in happiness, but they don’t mean everything either. Japan’s rate of "very happy" citizens climbed six points between 2007 and November 2011--meaning residents as a whole were happier after the Fukushima disaster than before.
Income isn’t everything either. As Richard Heinberg notes in his book The Politics of Happiness: What Government Can Learn from the New Research on Well-Being, the percentage of Americans describing themselves as either “very happy” or “pretty happy” (in different studies) peaked in the 1950s, even though per capita income has ballooned since then.
There are clearly other, more personal factors that can’t be measured in a simple survey. But if you want a quick happiness boost, consider spending time in your nearest beautiful city.

Articol publicat in: http://www.fastcoexist.com/1679311/the-secrets-of-the-happiest-countries-in-the-world 

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

NU

Una din cele mai frumoase (si grele) lectii invatate de curand este aceea de a spune "NU". Am observat ca in randul copiilor, dupa "mama" cred ca cel mai des rostit cuvant pana la o anumita varsta este "nu". De indata ce pot, isi spun punctul de vedere, isi arata autonomia, protesteaza...  Este interesant cumva de vazut ca odata cu trecerea timpului spunem tot mai rar "Nu" si tot mai des "Da" chiar daca uneori e mai mult un "Poate" sau chiar "Nu". Ne lasam cumva "spalati" de toate aceste filtre: gradinita, scoala, societate, reguli, munca, responsabilitati si ajungem sa ne exprimam tot mai rar punctul de vedere, ca nu cumva sa ranim pe cineva, sa suparam sau ne este teama ca nu o sa fim acceptati. Si asa ajungem sa nu mai facem diferenta foarte clar intre "Da" si "Nu" si spunem mai degraba "Da" desi in adancul nostru nu vrem, nu acceptam, nu ne simtim bine cu o anumita situ...
Ma bucur sa vad tot mai des in publicatii de business articole care incurajeaza liderii si managerii sa ...MEDITEZE, SA SE CONECTEZE LA EI INSISI. "Being connected with your Self will give you the courage to act even in risky situations because you'll know, no matter what happens, that you'll be fine. Even though everything around you may change — how much money you have, whether you have a job, whether you're married, and so on — your Self will still be there, observing." ++++ http://blogs.hbr.org/bregman/2012/12/try-meditation-to-strengthen-y.html Parerea mea este ca aceasta este atitudinea potrivita vremurilor pe care le traversam. Am intalnit multi manageri stresati de riscul la care se expun (ei si pozitia pe care o detin, dar si compania) cand iau decizii. Mai mult decat atat, am intalnit si mai multi manageri care prefera sa nu ia decizii. Pe principiul, daca nu fac, nu gresesc.  Nu stiu cat de deschisi sunt managerii din Romania la astfe...

Viata

Imi amintesc de perioada adolescentei si "grijile" pe care le aveam. Un examen, un cos iesit pe fata fix inainte de intalnire, o cearta cu parintii pe tema banilor de buzunar sau de spatiul privat... Au trecut anii si imi vine sa rad in hohote cand ma gandesc. Uneori imi vine sa pling in hohote cand imi dau seama ca lumea adultilor nu este mereu la fel de amuzanta cum este cea a copiilor. Asa imi vine uneori sa ma intorc la scoala, sa fiu copil, sa-mi faca buni o supa cu galusti buna si sa ma lase in camera mea cu o carte in mana sa o tocesc...  Cand eram copil cred ca mi-am imaginat viata in nenumarate feluri. Nu stiu cat la suta din imaginatia mea a devenit si realitate. Uneori viata m-a surprins in cele mai minunate feluri, alteori m-a izbit si trezit la realitate cu o galeata de apa rece, ca pana la urma de fiecare data sa se indure de mine si sa-mi ia capul in maini, m-a iertat precum o mama si mi-a dat putere sa merg mai departe. Pablo Picasso spunea asa de frum...